Удружење жена Србије и Русије

„Матрона“

непрофитна организација


SFbBox by diaita

Serbian Belarusian Czech English French German Greek Italian Latvian Macedonian Portuguese Russian Spanish
Tuesday, 31 January 2017 09:07

Дом за децу ометену у развоју «КОЛЕВКА» Суботица Featured

Written by
Rate this item
(1 Vote)

Поштовани,

 

Обраћамо Вам се у нади да нам можете помоћи у нашој мисији помоћи деци са сметњама у развоју.

У прилогу Вам наводимо кратку историју Дома са освртом на све услуге које данас пружамо и списак неопходне опреме.

Сва опрема на списку нам је неопходна како бисмо остварили циљеве који се пред нас постављају, односно како би смо нашој деци омогућили што лакши и удобнији боравак у Дому.

 

Редни број

Предмет

Јединица мере

 

1.     

Инхалатори

комад

10

2.     

Суви стерилизатор

комад

1

3.     

Пацијент монитор

комад

1

4.     

Медицински аспиратор

комад

3

5.     

Антидекубитални душек

комад

20

6.     

Пулсни осиметар

комад

5

7.     

Душек за кревете

комад

50-димензије 190x80

8.     

Болнички кревети

комад

10

           

 

Дом је социјално здравствена установа која збрињава децу са сметњам у развоју узраста од 0 до 26 година живота.
Дом функционише пуна 24 сата. О деци брине 150 запослених, различитих профила од којих је 80% укључено у непосредан рад да децом.

У Дому се спроводи свакодневна превентивна и куративна заштита од стране педијатра, дечијег неуропедијатра, дечијег кардиолога, дечијег психијатра, физијатра, стоматолога. Осим здравствене неге спроводе се мере третмана који обухвата хабилитацију и рехабилитацију, васпитно-образовни рад и адекватни стимулативни и корективно-реедукативни програм рада. Стручни тим Дома чине лекар, правник, социјални радник, психолог, спец.педагог, васпитач. За стручни рад са децом ометеном у развоју постоје два савремено опремљена кабинета за рану стимулацију психомоторног развоја: креативна радионица и сензорна соба.

Дом има амбуланту и сопствену приручну апотеку као и физикални кабинет за рану хабилитацију и рехабилитацију деце.За децу су обезбеђени апсолутни хигијенски услови живљења, што подразумева континуирано мењање личног веша и креветнине.У кухињи се дневно припреми по пет оброка по детету, од којих три главна и две ужине по нутриционистичком савету.

Капацитет Дома је 160+10, Дневни боравак 25, Стационар за мајку и дете 10 и Прихватна станица 20. Дом „Колевка“ збрињава децу из Републике Србије, Републике Црне Горе и Републике Босне и Херцеговине.

Под окриљем Дома је отворен и Дневни боравак за децу вишеструко ометену у развоју од 2-18 година за потребе деце са подручја града Суботице.

Такође, једна од радних јединица Дома је и дневни боравак за одрасле ометене у развоју. Капацитет боравка је 40 корисника.

Са поштовањем,НЕНАД КОЗОМОРА

Read 2338 times

Copyright Nikola © 2014. All Rights Reserved.