Удружење жена Србије и Русије

„Матрона“

непрофитна организација


SFbBox by diaita

Serbian Belarusian Czech English French German Greek Italian Latvian Macedonian Portuguese Russian Spanish

Донације Манастирима за најугроженије

 

Донације Манастирима за најугроженије

 

Удружење “Матрона“ покренуло је почетком године велику акцију помоћи Православним манастирима у којима се налазе кухиње за социјално угрожено становништво Србије. Захваљујући донацијама фирми из Србије прикупљена је велика количина хране за потребе корисника ове помоћи. Акцију су подржале Хуманитарна организација Срби за Србе из Београда и Међународни фонд јединства православних народаиз Москве.

 

Током јанура и фебруара ове године, помоћ је уручена манастиру Фенек из Јакова, манастиру Раковица и манстиру у Сланцима.. Том приликом манастиру Фенек је уручено 600 литара уља и 480 кг брашназа потребе кухиње. Колики је значај ове помоћи говори и податак да се у овој кухињи дневно припрема око 70 оброка за најугроженије.

 

Манастиру Раковица такође је допремљена донација у храни. Том приликом манастиру је уручено 370 литара уља и 320 кг брашна. На овај начин пружена је помоћ и подршка најугроженијим породицама.

 

У фебруару, Удружење је доставило помоћ и манастиру у Сланцима. Том приликом достављена је помоћ у вредности од68.000 динара у видубрашна, уља, пасуља, конзерви туне, парадајза, мајонеза, сенфа и павлаке. У разговору са игуманом манастира Андрејом сазнали смо да се у овом београдском манастирусваке недеље прехрањује 500-600 душа и да им је свака помоћ у виду хране и више него добродошла.

 

Наставићемо да будемо подршка и нашим најугроженијим суграђанима и нашем свештвенству које им несебичпно помаже – нагласили су представници Удружења.

Read 2101 times Last modified on Wednesday, 11 March 2015 16:39

Copyright Nikola © 2014. All Rights Reserved.