Удружење жена Србије и Русије

„Матрона“

непрофитна организација


SFbBox by diaita

Serbian Belarusian Czech English French German Greek Italian Latvian Macedonian Portuguese Russian Spanish
Monday, 07 November 2016 08:21

Молба наше суграђанке Featured

Written by
Rate this item
(11 votes)

 Дуго сам размишљала, али, након последњег разговора са мајком девојчице о којој је овде реч, одлучих се усудити на овакав потез. Наиме, деветогодишња Новосађанка Александра Крстић болује од спастичне квадрипарезе (облик церебралне парализе којом су захваћена сва четири екстремитета). Ова болест носи и мноштво придружених симптома, па девојчица (осим што не може да хода нити да говори) пати и од епилепсије, остеопорозе, астме и ендостоме. Због последица функционалних ограничења, Александра је приморана да се свакодневно подвргава физикалним третманима, као и да најмање два пута седмично посећује лекара ради редовног праћења здравственог стања. Oбзиром да је наслон колица које је девојчица донедавно користила уништен при једном од честих спазматичних напада (прилажем медицинску документацију), Александри су ХИТНО потребна нова исправна НЕУРОЛОШКА дечија колица. Цена колица износи 420000.00 динара (3420евра).

Наиме, девојчица је до сада променила три типа колица, која нажалост,  не могу да пруже довољан отпор, због израженог opistotonus/а. Такође, Александри је уграђена стома путем које се организам снабдева храном. Пошто такав начин уноса хранедоводи до екстремно брзог гојења,  девојчици су неопходна баш оваква колица, јер се подешавају према тежини и висини детета.

Обраћамo Вам се са молбом да се прикључите акцији прикупљања новчане хуманитарне помоћи за малену Александру: 

-Инструкције за IBAN (иностранство): Spasenija Krstić SBERBANK SRBIJA AD KLISANSKI PUT 123 NOVI SAD BR. IBAN:35285220000000541492.

 -Инструкције за динарски рачун (Србија): Spasenija Krstić BR.TR :285-2205000000004-98 SBERBANK 

 

Због свега наведенога, надам се да нећете презрети молбу 

Read 2809 times

Copyright Nikola © 2014. All Rights Reserved.