Удружење жена Србије и Русије

„Матрона“

непрофитна организација


SFbBox by diaita

Serbian Belarusian Czech English French German Greek Italian Latvian Macedonian Portuguese Russian Spanish

Матрона помаже изградњу правосланих светиња

 

Матрона помаже изградњу правосланих светиња

 

Удружење “Матрона“ донирало је новчану помоћ Цркви Св. мученика Ђакума Авакума у насељу Алтина у Земуну. Црква је изграђена у српско-византијском стилу, средствима општине Земун, многобројних добротовора и приложника којима се придржило и Удружење „Матрона“ дониравши Цркви значајну новачну помоћ за уређење иконостаса.

 

Светог преподобно мученика београдског ђакона Авакума Турци су набили на колац, у Београду на Калемегдану 17. децембра 1814. године.

 

Носећи свој колац, кроз улице београдске храбри Авакум је певао. Када га је мајка са плачем молила, да се потурчи, да би сачувао свој живот, одговори јој овај дивни Христов војник: “Мајко моја на мљеку ти хвала, ал, не хвала на твоме савјету: Срб је Христов, радује се смрти.“ Митрополит црногорско-приморски Амфилохије држао је свету лиитургију на темељима цркве 15.11.2009. године када је стигла вест о смрти Патријарха Павла.

"Иконостас није само леп украс црквене порте, него и симбол буђења побожнсти код верника, отворена књига из које сваки човек може упознати најглавније догађаје и учења православне цркве – зато нам је изузетно драго што смо били део овог пројекта "истакнуто је у Удружењу.

 

Свештенство Цркве тим поводом уручило је Захвалницу Удружењу на несебичној помоћи и подршци.

Read 1774 times Last modified on Monday, 30 March 2015 09:41

Copyright Nikola © 2014. All Rights Reserved.