Удружење жена Србије и Русије

„Матрона“

непрофитна организација


SFbBox by diaita

Serbian Belarusian Czech English French German Greek Italian Latvian Macedonian Portuguese Russian Spanish
Wednesday, 20 April 2016 08:11

Мајко моја, на млијеку ти хвала, ал'не хвала на науци такој

Written by
Rate this item
(1 Vote)

 Драги пријатељи и суграђани!

Позивамо вас на прославу Свете Матроне Московске (Слава Свете Матроне).

Свечана литургија ће се одржати 2. маја 2016. у 9:00.

Позивамо све да својим присуством дају значај овој свечаности која ће се одржати у цркви Светог Ђакона  Авакума (део града - Алтина,преко пута компаније Ktitor).

У порти цркве пружиће вам се могућност нових познанстава и комуникација са српским и руским грађанима који се с поштовањем односе к сећању Свете Матроне.

 

Дорогие друзья, соотечественники!

Приглашаем вас на чествование Святой Матроны Московской (Слава Святой Матроны).

Литургия состоится 2 мая 2016 года в 9-00. Приглашаем всех на праздник в церковь Святого Дьякона Авакума (Алтина, напротив фирмыKtitor).

Вас ожидает общение во дворе церкви, новые знакомства с сербскими и русскими гражданами, которые чтут память Матронушки.

Мајко моја, на млијеку ти хвала, ал'не хвала на науци такој, брзо ћеш се обрадовати сину, док пред Божије изађемо лице. Смрт избавља од свакијех биједа, цвијет прољетни тек за зимом иде.

 

По народном сведочанству, када су видели да ни мајчине речи и клетве не помажу, Турци сами приђоше Авакуму и, већ намештајући колац на коме ће да га погубе, понудише му поново да се потурчи. Предање казује да их је Авакум питао: „Умиру ли турци некад?", па када су му потврдно одговорили, он је додао:

Благо томе ко раније умре, омање је муке и гријеха!

Чувши ово, заповедник Београда и целог пашалукаСулејман-паша, по предању је џелату наредио да Авакума брзо убије, како се на коцу не би дуго мучио.

 

Read 3112 times

Copyright Nikola © 2014. All Rights Reserved.