Удружење жена Србије и Русије

„Матрона“

непрофитна организација


SFbBox by diaita

Serbian Belarusian Czech English French German Greek Italian Latvian Macedonian Portuguese Russian Spanish

Помоћ Петру

 

Помоћ Петру

 

Удружење “Матрона“ покренуло је акцију помоћи болесном дечаку Петру Јонџи из Добановаца. Петар је дечак потпуно неспособан да се стара о себи, тако да је сав терет његове болести пао на леђа његове породице која брине о њему двадесетчетири сата дневно. Овом дечаку потребна је помоћ не само његове породице, већ читавог друштва. Због тога „Матрона“ апелује на све који су у могућности да помогну овом дечаку и његовој породици.

 

Петар Јонџа (2001) је дечак који је у потпуности завистан од својих родитеља. Са мучном дијагнозом (microcephalia Q02, epelepsia, idiopathca, generalisata et syndromata epileptic G40.3) овај дечак зависи од помоћи других. Али помоћ није потребна само њему него и његовим родитељима који су свој живот подредили животу овог дечака.

 

На жалост лек за Петра не постоји.  Може му се помоћи само на начин да му се обезбеди потребна нега и подршка. Наравно, ту спада и помоћ и подршка његовим родитељима који  носе највеће бреме његове болести.

 

Удружење „Матрона“ помаже и помагаће драгом Петру и његовој породици. Уједно позива све људе добре воље који су у могућнусти да помогну малом Петру и његовој породици да се јаве на телефоне Удружења. Свака врста помоћи је добродошла и корисна.

Read 2007 times Last modified on Monday, 30 March 2015 10:17

Copyright Nikola © 2014. All Rights Reserved.