Удружење жена Србије и Русије

„Матрона“

непрофитна организација


SFbBox by diaita

Serbian Belarusian Czech English French German Greek Italian Latvian Macedonian Portuguese Russian Spanish

УДРУЖЕЊЕ МАТРОНА АПЕЛУЈЕ НА СВЕ ХУМАНИТАРЦЕ ДА ПОМОГНУ ДЕЧИЈЕМ СЕЛУ У СРЕМСКОЈ КАМЕНИЦИ

Поштовани,

            Установе за децу и младе “Др Милорад Павловић” Дечије село Сремска Каменица, основана је 1975.године са циљем помоћи деци без родитељског старања.Kao државна инстутуција већ 40 година трудимо се да изведемо децу и младе на прави пут.

            Данас у оквиру Дечијег села у Сремској Каменици борави више од 100 штићеника, са тенденцијом раста у претходном периодуи најавом да ће се то наставити, која је последица опште ситуације у друштву. Након навршених 18 година млади стичу могућност да свој живот наставе у становима Дечијег села, и на тај начин у нестабилном периоду пронаћу ослонац и наставе школовање на неким од високошколским установама.

            Претходних година ситуација је постајала све тежа, број деце расте, а услови у којим живе постају све тежи.Стање je алармантно, буџетска средства све мања те је и грајање објеката у којима живе штићеници ове године доведено у питање те постоји велика вероватноћа да ће они ове године учити у хладним просторијама.

            Путем донације успели смо да обезбедимо средства за набавку пећи за грајање путем био масе тачније путем пелет и на тај начин уштедели преко потребна средства за едукацију и образовање штићеника.Како би било могуће загрејати објекате у оквиру Дечије село потребно је да обезбедимо око 180 тона пелета за целу сезону или oко 36 тона на месечном нивоу.

            Свесни смо чињенице да готово свакодневно добијате молбе оваквог типа, али Вас молимо да нашу услишите и овом немерљивом помоћи се ЗЛАТНИМ словима упишете као донатор Дечјег села, на трагу златне традиције Михајла Пупина и Марије Трандафил.  

            Надамо се да ћете колико је у Вашој могућности подржати овај програм и помоћи нашим штићеницима да наставе своје образовање у бољим животним условима, нама је свака помоћ драгоцена. Mи ћемо Вам се захвалити колико је то у нашој могућности.

 

Више информација о нашем раду можете пронаћи на фацебоок страници: https://www.facebook.com/Decijeseloи на сајту http://decijeselo.org.rs/.

 

За сва додатна питања стојим Вам на располагању на број телефона 063 516681 или на емаил This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

С поштовањем,

Доц.др Срђан Егић

Директор

Read 1847 times

Copyright Nikola © 2014. All Rights Reserved.