Удружење жена Србије и Русије

„Матрона“

непрофитна организација


SFbBox by diaita

Serbian Belarusian Czech English French German Greek Italian Latvian Macedonian Portuguese Russian Spanish

Хуманитарни дани Матроне

 

Хуманитарни дани Матроне

Матрона за децу

 

Удружење “Матрона“ спровело је велику хуманитарну акцију доставе помоћи мајкама са малом децом старости до 18 месеца.

Помоћ је прибављена у храни, средствима за личну хигијену и негу, као и другим неопходним стварима.

Акција је спроведена на широј територији града Београда и том приликом је сакупњена помоћ за преко 30 малишана и њихових породица.

 

Удружење Матрона препознало је потребу да помогне нашим најмлађим суграђанима и њиховим породицама. Циљ акције је био да се угроженим породицама са малом децом обезбеди
барем део неопходних средстава за нормалан живот и развој. Средства су сакупљена у донацијама у виду хране за децу (млечене формуле, кашице), средствима за личну хигијену (пелене, хигијенске марамице, шампони, сапуни) и средствима за негу деце (креме, лосиони за негу и слично), као и другим неопходним потрепштинама.

Са великим задовољством помоћ је дистрибуирана деци на широј теориторији Београда.

На овај начин помоћ је примило више од 30 малишана и њихових породица. Радост и захвалност малишана и њихових родитеља била је низмерна уз нагласак да им је ова врста помоћи била најнеопходнија будући да су управо ова средства најскупља и представљају највеће оптерећење за кућни буџет.

 

Колико је помоћ била добродошла сведоче и речи Луковић Славице мајке једногодишњег Данила, која је нагласила да је помоћ дошла у прави час јер често не могу од својих скромних примања да обезбеде деци ни половину потребних средстава.

 

"Матрона" ће наставити и даље да помаже нашим најмлађим суграђанима и њиховим породицама. Док год су деца угрожена Матрона неће стати са прикупљањем и пружањем помоћи и подршке, наглашено је у Удружењу.

Read 2173 times Last modified on Monday, 30 March 2015 10:24

Copyright Nikola © 2014. All Rights Reserved.